Afscheidsfotografie Friesland

Als professioneel uitvaartfotograaf in Sneek en omstreken leg ik met afscheidsfotografie de gedeelde liefde, verdriet en troost vast tijdens het afscheid en de uitvaart van jullie dierbare. Zodat jullie een compleet, tastbaar en dierbaar afscheidsalbum hebben om in terug te kijken wanneer daar behoefte toe is.

Afscheidsfotografie voor samen dragen
Begraafplaats Sneek in Coronatijd - Afscheidsfotografie

Een dierbaar beeldverhaal tijdens het rouwproces

Wanneer een dierbare pas is overleden en jullie allen overmand zijn door het verdriet van deze nieuwe werkelijkheid is de mogelijkheid van afscheidsfotografie misschien niet iets waar jullie aan denken. 

Toch kan een fotoreportage in deze periode van het opbaren tot de uitvaart een waardevolle hulp zijn bij het rouwproces. 

Praten over jullie overleden dierbare en herinneringen ophalen zijn een belangrijk onderdeel van de rouwverwerking. Een afscheidsalbum geeft hier veel steun aan. 

Afscheidsfotografie legt een liefdevol beeld vast van het afscheid nemen en de uitvaart. Het laat jullie de andere mooie en troostrijke momenten zien, die anders ongezien voor jullie blijven. Hierdoor ontstaat een compleet en dierbaar beeldverhaal van het afscheid. 

Een afscheid gaat niet alleen om het verdriet van het verlies van jullie dierbare; het draait ook om diegenen die jullie verdriet deelden en samen met jullie troost zochten en gaven om het verlies te verwerken. Afscheidsfotografie vangt deze pure beelden voor jullie.

Hoe werkt afscheidsfotografie?

We bespreken jullie wensen en ideeën voor de fotoreportage; dit kan ook via de uitvaartverzorg(st)er als jullie dat prettiger vinden. Ik werk nauw samen met meerdere uitvaartondernemingen in Sneek en omstreken.

De momenten die worden vastgelegd

Welke momenten jullie willen laten vastleggen? Ieder afscheid is anders en persoonlijk. Misschien is het de eerste keer dat jullie nadenken over afscheidsfotografie. Vanaf het opbaren tot de uitvaart zijn er meerdere mogelijkheden bespreekbaar: 

  • Thuis, van het opbaren en sluiten van de kist.
  • Het naar buiten dragen van de kist en de rouwstoet.
  • Tijdens de uitvaart.
  • Er kan ook gekozen worden om alleen tijdens de uitvaart te fotograferen.
Afscheidsfotograaf Jolanda Siemonsma - Afscheidsfotografie Sneek

"Zo onopvallend mogelijk"

Tijdens de uitvaart werk ik natuurlijk niet onzichtbaar, maar ik werk op zo’n manier dat jullie mij zo weinig mogelijk opmerken. Dit bereik ik door mij zo onopvallend mogelijk te verplaatsen en stille apparatuur te gebruiken. Vaak word ik door de aanwezigen niet eens opgemerkt, wat iedereen als zeer prettig ervaart.

"Zoveel mogelijk onzichtbaar"

Tijdens de uitvaart werk ik zoveel mogelijk “onzichtbaar”, wat ik bereik door mij zo onopvallend mogelijk te verplaatsen en stille apparatuur te gebruiken. Vaak word ik door de aanwezigen niet eens opgemerkt, wat iedereen als zeer prettig ervaart.

Wat ontvangen jullie na de uitvaart?

In de eerste week na de uitvaart ontvangen jullie een miniboekje met acht foto’s. Met dit eerste boekje hebben jullie een kleine tastbare herinnering van het afscheid alvast bij jullie. Het leven van alledag gaat verder, zonder jullie dierbare, maar met deze eerste foto’s kunnen jullie terugkijken wanneer jullie daar behoefte aan hebben.

Wanneer alle foto’s klaar zijn, maak ik er een liefdevolle slideshow van waaronder een muziekstuk uit de afscheidsdienst afspeelt. Dit alles plaats ik op een usb-stick, zodat jullie in alle rust de foto’s kunnen bekijken.

Daarnaast maak ik ook een eerste opmaak van jullie afscheidsalbum in pdf, welke ik jullie mail. Thuis kunnen jullie rustig nadenken of het helemaal naar jullie wens is. Aanpassingen aan de opmaak zijn altijd mogelijk. 

Is de opmaak helemaal naar jullie wens, dan plaats ik de definitieve bestelling van jullie luxe afscheidsalbum. Wanneer deze bij mij is binnengekomen, breng ik hem op afspraak bij jullie langs.

Welke dierbare herinnering willen jullie graag vasthouden, die troost en steun bieden na het afscheid?

Het afscheidsalbum 

Alle gekozen foto’s worden in een luxe afscheidsalbum samengebracht. Zo hebben jullie voor altijd: 

  • Een tastbare herinnering in de vorm van het afscheidsalbum
  • Hulp bij rouwverwerking: jullie kunnen er zo vaak en naar behoefte in terug kijken
  • Een beeldverhaal voor hen die er zelf niet bij aanwezig konden zijn
  • Een compleet beeld van alle aanwezigen en alle troostmomenten

Afscheidsfotografie buiten Sneek

Spreken mijn afscheidsfoto’s en stijl jullie aan, maar wonen jullie niet in Sneek en omstreken? Neem ook dan contact op, zodat we kunnen bespreken of ik jullie toch kan helpen.  Ik fotografeer ook buiten Sneek.

Afscheidsfotografie buiten Sneek

Spreken mijn afscheidsfoto’s en stijl jullie aan, maar wonen jullie niet in Sneek en omstreken? Neem ook dan contact op, zodat we kunnen bespreken of ik jullie toch kan helpen.  Ik fotografeer ook buiten Sneek.