Afscheidsfotograaf en herinneringsfotograaf Jolanda Siemonsma

“Every picture is a lifetime memory”

Afscheidsfotografie en herinneringsfotografie

Toen mijn vader overleed, had ik alleen een ‘kiekje’ van hem. Dat was en is een heel dierbaar en waardevol kiekje, maar wat had ik graag meer mooie en pure foto’s van hem gehad. Dat kan nu niet meer…

De emotionele waarde van herinneringen

Veel mensen weten niet dat de mogelijkheid voor herinneringsfotografie of afscheidsfotografie er is. Ze weten niet dat het bestaat of wat het voor hen kan betekenen.

Dat wil ik zo graag veranderen!

Want wanneer je afscheid neemt van een dierbare, worden de simpelste herinneringen kostbaar. Maar herinneringen vervagen, raken vertroebeld door het verstrijken van de tijd en worden gekleurd door ieders eigen, unieke herinneringspalet van gesprekken en gevoelens.

Ik ken de kracht van herinneringsfotografie uit eigen ervaring, want zelfs dat kleine kiekje van mijn vader was mijn houvast in mijn rouwverwerking. Die kracht wil ik jullie ook geven.

De fotograaf Jolanda

Tijdens mijn studie fotografie moest ik kiezen voor een specialisatie. Juist tijdens het persoonlijke en intense contact wat ik mag hebben met mensen op hun kwetsbaarste momenten voel ik dat mijn werk er echt toe doet! Daarom koos ik als specialisatie ervoor om mensen vast te leggen, zo puur, eerlijk en authentiek mogelijk.

De menselijke connectie, even intiem deel mogen zijn van jullie bijzondere momenten en deze op foto’s vastleggen, is mijn grootste passie. Dat heb ik in mijn jaren als professioneel fotograaf echt ontdekt. En zo heb ik mij verder gespecialiseerd tot de Herinnerings- en afscheidsfotograaf die ik nu ben.

Meer dan een fotograaf…

Ik ben een mensen-mens. De persoonlijke, echte connecties die ik met zoveel andere mensen mag maken, is mij heel dierbaar. Om zo dichtbij mensen te mogen zijn in hun moeilijkste en meest kwetsbare momenten en die vast te leggen, is een intense ervaring. 

Tijdens mijn fotoreportages begeleid en steun ik jullie zoveel mogelijk. Dat maakt mijn werk voor mij heel puur en menselijk. Kostbaar. 

Jolanda Siemonsma fotograaf afscheidsfotografie
Q

Ja, leg onze herinneringen vast, neem contact met me op.