Afscheidsfotografie

Afscheidsfotografie helpt bij het rouwproces

In de verdrietige tijd van het afscheid nemen van een dierbare is afscheidsfotografie misschien niet iets waar jullie aan zullen denken. Misschien kennen jullie het niet, of voelt het nog een beetje raar.

Maar een afscheidsfotograaf kan jullie een heel mooi en dierbaar beeldverhaal geven van deze moeilijke, door verdriet overschaduwde periode. Want afscheidsfotografie legt niet alleen het verdriet op een liefdevolle manier vast, maar ook de troost die de aanwezigen elkaar geven.

Liefde en troost na het afscheid

Zelfs in de moeilijkste tijden zijn mooie momenten te vinden. Momenten die jullie, wanneer jullie daaraan toe zijn, veel troost en steun kunnen geven in het rouwproces. Dat is waar afscheidsfotografie om gaat: de liefde en troost zien en vastleggen die steun geven tijdens de rouwverwerking.

In de periode tussen overlijden en uitvaart van uw overleden dierbare moet er veel geregeld worden. Er gaan veel dingen, wellicht liefdevolle attenties van meelevende mensen, aan jullie voorbij. Een afscheidsfotograaf legt deze troost en steun voor jullie vast, zodat jullie hierop terug kunnen kijken wanneer jullie daar behoefte toe voelen.

Mijn werkwijze

In een kennismakingsgesprek bespreken we wat jullie wensen zijn voor deze fotoreportage. Dit gesprek kan ook plaatsvinden via de uitvaartverzorg(st)er als jullie dat prettiger vinden.

Troost laatste afscheid

“Waar groot verdriet is, is ook grote liefde

De momenten:

  • Thuis, van het opbaren en sluiten van de kist.
  • Het naar buiten dragen van de kist en de rouwstoet.
  • Tijdens de uitvaart.
  • U kunt ook kiezen voor alleen afscheidsfotografie tijdens de uitvaart.

Tijdens de uitvaart werk ik natuurlijk niet onzichtbaar, maar ik werk op zo’n manier dat jullie mij zo weinig mogelijk opmerken. Dit bereik ik door mij zo onopvallend mogelijk te verplaatsen en stille apparatuur te gebruiken. Vaak word ik door de aanwezigen niet eens opgemerkt, wat iedereen als zeer prettig ervaart.

Na de uitvaart

In de eerste week na de uitvaart breng ik jullie een miniboekje met acht afscheidsfoto’s. Zo hebben jullie al snel een kleine tastbare herinnering aan het afscheid.
Wanneer alle foto’s klaar zijn, maak ik er een liefdevolle slideshow van waaronder een muziekstuk uit de afscheidsdienst afspeelt. Dit alles plaats ik op een usb-stick, zodat jullie in alle rust de foto’s kunnen bekijken.

Daarnaast maak ik ook een eerste opmaak van jullie afscheidsalbum in pdf, welke ik jullie mail. Thuis kunnen jullie rustig nadenken of het helemaal naar jullie wens is. Aanpassingen aan de opmaak zijn altijd mogelijk.

Is de opmaak helemaal naar jullie wens, dan plaats ik de definitieve bestelling van jullie luxe afscheidsalbum. Wanneer deze bij mij is binnengekomen, breng ik hem op afspraak bij jullie langs.

Zijn er nog vragen over wat afscheidsfotografie voor jullie kan betekenen of willen jullie een afspraak maken?