Onzichtbaar, als uitvaartfotograaf?

door | 19 juni 2021

??????????? tijdens afscheidsfotografie?

Nee onzichtbaar ben ik niet als ik een uitvaart/afscheid fotografeer. Want ik wil wel die belangrijke foto’s voor je maken en ik kan mijzelf niet wegtoveren.

Maar wist je dat ik bv. niet flits op een uitvaart, ook niet in de kerk. Ik loop niet in de weg omdat ik weet waar ik kan staan. En ik maak de foto’s  zonder dat ik  te veel opvalt. Mijn camera maakt geen lawaai (stille sluiter) en ik loop op schoenen met zachte zolen.

Afscheidsfotograaf Jolanda
Onzichtbaar

?????? ?? ??? ????????

Omdat er heel veel mensen zijn die denken dat een fotograaf storend is op een uitvaart. Ze zijn bang dat een fotograaf afleidt of steeds in de weg loopt.

Als gecertificeerd afscheidsfotograaf weet ik wat ik doe, zodat ik niet opval, maar wel die lieve, troostende en gedocumenteerde beelden voor jou kan maken op het juiste moment. Dat wat jij nooit gezien hebt op dat moment op zo’n moeilijke dag. Die troostende arm, die blik of die knuffel.

Een aantal jaren geleden fotografeerde ik een afscheid in kerk, mijn man was daar ook en na de dienst stond hij mij een beetje zenuwachtig op te wachten.  ‘He ik heb je de hele tijd niet gezien, heb je wel foto’s?’

Tuurlijk had ik die.

Afscheidsfotografie

Herinneringsfotografie

Dag in je leven